Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

dinsdag 7 april 2009

Stichting Hulp aan Oost Europa. Roemenië zendingsreis 13 april 2009

Aan vrienden, die achter het werk van onze stichting staan.

We zijn opnieuw heel erg blij dat we zo enorm geholpen zijn in de voorbereiding voor onze nieuwe zendingsreis naar Roemenië. De hulp kwam werkelijk uit het hele land en zelfs uit België. Naast persoonlijke giften van broeders en zusters, hebben ook verschillende gemeenten een zendingkollecte voor ons gehouden. Heel hartelijk dank voor al uw liefde.

Dat geld is nog steeds hard nodig, want de armoede is enorm. Vele broeders en zusters van ons (in de Heer), hebben in Roemenië te maken met de gevolgen van de kredietcrisis hier in het westen. Daardoor is b.v. de werkeloosheid enorm, velen konden in de afgelopen winter o.a. hun energie rekeningen niet betalen en moesten schulden maken om te
overleven.
Als we volgende week aankomen in Roemenië, gaan we direct beginnen om voor hen (in samenwerking met een groot team), voedselpakketten te maken in grote boodschappentassen. We willen ze zo graag laten zien dat ze broeders en zusters hebben in Nederland die hen niet vergeten zijn. We zullen ook velen thuis bezoeken en alles doen om hen te kunnen helpen, want zij zijn ook leden van dezelfde gemeente van Jezus Christus en de Bijbel zegt "als één lijdt dan lijden alle leden". Maar, zonder uw steun zou het zeker niet lukken, God heeft het u in het hart gegeven om te helpen.

Tevens danken we de Heer voor de steun die kregen in de vorm van honderden paren 'nieuwe' leren schoenen in allerlei modellen, van kindermaten tot volwassen, ook nieuwe (en goede gebruikte) kleding, honderden kiloblikken met baby-melkpoeder, vitaminen pillen voor een waarde van duizenden euro's etc. Het is teveel om allemaal op te noemen, de lijst is te groot.

Al deze hulp beschouwen we als een teken van Gods goedkeuring om opnieuw te gaan. We willen ook daarheen gaan waar de allerarmsten leven, waar kinderen op straat zwerven en om eten bedelen, gehuchten waar nooit enige hulp komt en waar mensen in krotten leven of in een beestenstal. Daar willen we heen, om die mensen te helpen en voor ze te bidden. We zullen daar evangeliseren en we kunnen u verzekeren dat de honger naar het evangelie groot is.

We zijn uitgenodigd om enkele samenkomsten te houden in de gevangenis van Oradea, waar zware criminelen vastzitten. We mogen twee groepen van 50 personen toespreken en een groep uit het Sociaal Centrum in Oradea gaat met ons mee om te zingen en te getuigen van Jezus liefde. We zullen ook in het Sociaal Centrum samenkomsten houden en de mensen uitnodigen om de Heer Jezus aan te nemen, die de Redder en Geneesheer is.

Maandag 13 april zullen we weer gaan, met een vol geladen wagen en met een grote verwachting in wat God op deze reis gaat doen.
Woensdag 15 april komen we er aan en dan begint direct het programma van samenkomsten en het bezoeken van arme gezinnen. Na enkele dagen trekken we verder het land in, om in vele plaatsen te werken voor Jezus.

Nogmaals, dank u wel voor uw hulp. Alstublieft, bidt ook voor ons. De duivel heeft in de afgelopen weken er alles aan gedaan om onze missie tegen te werken, maar het is hem niet gelukt. We werden aangevallen door ziekte en andere tegenslagen, maar we hebben de moed zeker niet opgegeven, de Heer gaf ons kracht, Hem komt alle eer. Het werk gaat hoe dan ook door, want Jezus is het die ons zendt.

We blijven ongeveer 13 dagen in Roemenië, zodra we terug zijn zullen we u weer op de hoogte brengen van onze belevenissen d.m.v. ons zendingsverslag.

Gods zegen en tot ziens, we houden van u.

Henk en Diny Herbold
Stichting Hulp aan Oost Europa, Utrecht

http://www.hulp-oosteuropa.nl/
info@hulp-oosteuropa.nl