Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

vrijdag 22 mei 2009

Waar zijn de (christen) politici die het nog gewoon durven zeggen?

Christelijke politiek?
Staatssecretaris Huizinga van Verkeer zou er geen moeite mee hebben als binnen haar partij, de ChristenUnie, met elkaar samenwonende mannen of vrouwen bestuursfuncties zouden vervullen, of de partij in Raden, Staten of Kamers zouden vertegenwoordigen. Dat blijkt uit een interview met haar in het februarinummer van het feministische maandblad ‘Opzij’. Zo meldde het Reformatorisch Dagblad begin februari.
Uit onderzoek zou blijken dat de meerderheid van de ChristenUnie kiezers geen bezwaar heeft tegen praktiserende homoseksuelen als CU-vertegenwoordigers. Ze zien dat als een privézaak waarover de partij niet hoeft te oordelen. ‘Ik hoor bij die meerderheid’, zegt Huizinga. Zij werd niet teruggefloten door de partijtop, zoals met haar partijgenote Lont was gebeurd toen deze nog in de veronderstelling verkeerde dat het standpunt van haar partij logischerwijs samenviel met Gods Woord.

Bijbel serieus nemen
Diep treurig, zo’n ontboezeming. Het brengt de grote scheiding aan het licht die zich momenteel in allerlei christelijke organisaties, kerken en kringen voltrekt. Steeds meer mensen waar je het niet van zou mogen verwachten laten zich opeens kennen als pleitbezorgers voor de homobeweging. Het is te hopen dat de minderheid van de ChristenUnie een radicale minderheid zal blijken te zijn en de meerderheid in het kwaad niet zal volgen. Het betreft namelijk een zeer ernstige zaak die zich in de gemeente van de Here Jezus Christus afspeelt. Waar het ten diepste om gaat is: hoe serieus nemen we de Bijbel nog? Wat trekken we ons nog aan van de mening van God? Kan het nóg duidelijker gezegd worden? Geslachtsgemeenschap van mannen met mannen en vrouwen met vrouwen is Hem een gruwel. Zolang de Bijbel nog niet verboden is in Europa, kan iedereen er nog in lezen hoe onze Schepper erover denkt. Dat christenen met elkaar gaan overleggen of ze daar al of niet mee akkoord gaan, is in de grond van de zaak dan ook absurd. Als God het een kwaad noemt, dat in Israël zelfs met de dood gestraft moest worden, hoe zou een christen het dan in zijn hoofd halen het tegendeel te beweren? Toch nemen ze snel in aantal toe, gelovigen die blijk geven daar niet voor terug te schrikken. Of zouden ze niet beseffen wat ze doen?

Gespaard worden
Realiseren we ons in wat voor tijd we leven? Schrikken we er nog van? Wekt het nog onze verontwaardiging? Of raakt het ons niet dat bij zovelen in de kerk God allang niet meer het beslissende woord spreekt? De geboden en verboden die de Here ons heeft opgelegd, zijn niet bedoeld om het leven te bederven, maar om ons te weerhouden van alles wat het leven dreigt te verwoesten. In Leviticus 20 kunnen we lezen waar individu en samenleving voor gespaard worden door alle kwaad dat daar genoemd wordt na te laten.

Aanval van binnenuit
De evangelieboodschap wordt van alle kanten aangevallen. Het ergste is de aanval van binnenuit. Er is grote afval en er heerst verwarring in de christengemeenschap. Vaak voltrekt het proces zich in een weg van geleidelijkheid, maar steeds vaker gaat het met hevige schokken. In het ‘Europees gebeuren’ zijn reeds stemmen opgegaan om het onderwijzen van de bijbelse scheppingsgeschiedenis wettelijk te verbieden. Een hatelijk voorstel, dat echter voor veel christenen al overbodig is geworden, omdat men er zelf niet meer in gelooft. Wees er maar niet zo zeker van dat het allemaal wel los zal lopen.

Ook in de kerk
De wereld tracht ons het Woord van God af te nemen. Maar erger is dat in toenemende mate dat ook ín de kerk gebeurt. Voorzichtig maar aanhoudend wordt hier en daar al een vriendelijk pleidooi gehouden voor het toelaten van homoseksuele echtparen in de gemeente van Christus, al dan niet met beperkte rechten. (Alsof dat laatste niet discriminerend zou zijn en geaccepteerd zou worden!) ‘Er wordt verschillend over gedacht’, zo heet het. Maar door wie? Niet door God! Hij is eeuwig Dezelfde. Hij verwacht van ons dat we Zijn Woord geloven en bewaren, al gaat dat ook vervolging en verdrukking betekenen. Hij prijst degenen die dat doen en getrouw blijven. Het mag dan een minderheid zijn, maar daar werkt de Here nu juist altijd mee. Om de grootheid van Zijn Naam te doen uitkomen.

De Onveranderlijke
Ja, Zijn Woord is betrouwbaar. ‘Heel Uw woord is de waarheid,’ getuigt de psalmist, ‘al Uw rechtvaardige verordeningen zijn voor eeuwig’ (Ps. 119:160). Aan dat Woord valt niet te tornen. Aarde en hemel gaan voorbij, maar Gods Woord houdt eeuwig stand. Hij die ons geschapen heeft, vergist Zich niet. Hij is de Onveranderlijke, altijd Zichzelf. Bij alles wat Hij ons onderwijst, heeft Hij ons eeuwig heil op het oog.

‘Ik kom spoedig’
De Here Jezus liet Johannes aan de gemeente te Filadelfia onder andere het volgende schrijven: ‘…want gij hebt kleine kracht, maar gij hebt Mijn woord bewaard en Mijn naam niet verloochend.’ En: ‘Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen. Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.’
Christenen hebben een groot goed te verspelen! De Here sta ons bij! Ik wil zo graag bij díe minderheid horen.

J.J. Frinsel


Uit: http://www.habakuk.nu/

dinsdag 5 mei 2009

Stichting Hulp aan Oost Europa

Ons doel is om de vele armen in Roemenië, te helpen. Vooral ook hen die zeer afgelegen in bittere armoede leven en weinig of geen hulp ontvangen. We zoeken hen regelmatig op en waar mogelijk proberen we te helpen met voedsel, kleding, huisvesting en het financieren van medische hulp. Naast deze vorm van hulp, willen we de arme bevolking ook bemoedigen met het evangelie van Jezus liefde.
Roemenië maakt inmiddels deel uit van de EU. Toch is het wat voorbarig om te denken dat de armoede nu opgelost is. De werkeloosheid is in veel plaatsen nog torenhoog, nog veel wegen zijn onbegaanbaar en velen hebben een zeer armoedig bestaan. Er is nog steeds een enorme armoede, die in de steden vaak niet voor iedereen zichtbaar is.
Bijvoorbeeld, als we rijden door het centrum van een stad, zijn er woningen die door grote deuren aan de weg, voor het oog niet zichtbaar zijn. Maar daarachter vinden we bouwvallige woningen en mensen in grote nood. Als u kunt, help ons deze mensen te helpen naar een menswaardig bestaan.

Menselijk gesproken is het einde van veel lijden nog steeds niet in zicht. We hebben soms gehuild, om de pijnlijk situaties die we zagen. Ouderen die geen hulp van kinderen, familie of vrienden hebben, zijn in een land als Roemenië, vaak erg arm. Een ouderdomspensioen van 80 tot 150 euro per maand, is heel normaal. Daarvan kan men echter geen huis huren, kleding of medicijnen kopen. Soms komt men in een zeer verarmde situatie terecht, waaruit alleen soms de dood nog uitkomst kan geven. Vrouwen die alleen achterblijven met jonge kinderen en niet zelf gewerkt hebben, krijgen nauwelijks enige sociale ondersteuning. Soms hebben we gehuild om wat we zagen.
Ook de dagelijkse maaltijd die onze stichting financiert in het Sociaal centrum in Oradea, is erg nodig. Veel kinderen zouden anders honger lijden of onvoldoende gevarieerd voedsel krijgen, met alle gevolgen van dien.

Activiteiten van de stichting.
Humanitaire Hulp.
Regelmatig delen we in Roemenië voedselpakketten uit aan mensen die leven in bittere armoede, in de vele afgelegen gebieden. Velen van deze mensen zijn niet instaat om de kosten van een gevarieerde maaltijd voor een gezin te betalen. De gevolgen zijn vitamine gebrek en ondervoeding, met name bij kinderen. We werken ook samen met het opvangcentrum Casa Lumina in Oradea (Roemenië), waar kinderen uit arme gezinnen dagelijks een warme maaltijd wordt aangeboden.

Kledingtransporten.
In samenwerking met andere stichtingen in ons land, regelen we kleding transporten naar Roemenië. We geven de voorrang aan kinderkleding en vooral kinderschoenen. De laatste jaren was het steeds meer mogelijk om ook nieuwe kleding en schoenen voor kinderen naar Roemenië te brengen.

Evangelisatie.
Naast humanitaire hulp evangeliseren we ook in Roemenië. Daarvoor gaan we naar moeilijk bereikbare plaatsen, om juist daar de boodschap van Gods liefde te brengen, waar men nog weinig hier van hoorde. Tevens brengen we Bijbels en evangelisatie lectuur het land binnen en ondersteunen we zendelingen.

Noodfonds.
We hebben een speciaal noodfonds in Roemenië, waaruit we regelmatig problemen kunnen oplossen van financiële aard. Het gaat dan om arme mensen die bijvoorbeeld medische hulp nodig hebben, of buiten hun schuld in financiële nood kwamen. Bijvoorbeeld, men heeft geen werk en kan niet de kosten van verwarming of huisvesting betalen.

Geld is nog steeds erg hard nodig, want de armoede is momenteel enorm, velen hebben in Roemenië te maken met de gevolgen van de kredietcrisis hier in het westen. Daardoor is de werkeloosheid enorm, velen konden in de afgelopen winter o.a. hun energie rekeningen niet betalen en moesten schulden maken om te overleven.

Regelmatig gaan mensen van de stichting naar Roemenië, om in samenwerking met een team van Roemeense christenen, voedselpakketten te maken in grote boodschappentassen. We willen ze zo graag laten zien dat er christenen in Nederland zijn, die hen niet vergeten zijn. We bezoeken ook velen thuis, soms in krotwoningen in arme wijken, om te kijken naar wat nog meer nodig is om hen te kunnen helpen, want de Bijbel zegt "als één lijdt dan lijden alle leden".

We willen ook daarheen gaan waar de allerarmsten leven, waar kinderen op straat zwerven en om eten bedelen, gehuchten waar nooit enige hulp komt en waar mensen in krotten leven of in een beestenstal. Daar willen we heen, om die mensen te helpen en voor ze te bidden. We zullen daar evangeliseren en we kunnen u verzekeren dat naar ons uitzien.

We zijn ook regelmatig uitgenodigd in de gevangenis van Oradea, waar criminelen vastzitten. Een groep uit het Sociaal Centrum in Oradea gaat dan met ons mee om contact te leggen met de gevangenen. Het is de bedoeling om na te gaan op welke manier ze na hun detentie geholpen kunnen worden. Waar mogelijk worden ze opgevangen en kijrgen ze een kans voor een nieuw bestaan.

We willen graag doorgaan met het geven van hulp, maar we kunnen het alleen samen met u doen.
Vaak horen we mensen die zeggen dat ook in ons land problemen zijn en armoede is. Maar toch is dat zeker niet te vergelijken met wat we in Roemenië zien. Sommige mensen in ons land moeten gebruik maken van de hulp van voedselbanken, maar in Oost Europa zou men God danken voor voedsel banken als in ons land.

We zijn op zoek naar meer vaste sponsors, die ons een maandelijkse bijdrage willen sturen. Elk bedrag hoe klein ook is welkom en helpt ons het werk voort te zetten.


Henk en Diny Herbold
Stichting Hulp aan Oost Europa, Utrecht
http://www.hulp-oosteuropa.nl/
info@hulp-oosteuropa.nl