Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

zaterdag 12 december 2009

Adina, een jonge vrouw van 26 jaar, heeft al heel wat meegemaakt in haar leven.

Ze komt uit een gezin van 22 kinderen, niet allemaal van dezelfde vader of moeder. Door deze zeer ongeregelde omstandigheden en de armoede in dit gezin is zij, samen met nog een aantal boertjes en zusjes, naar het kindertehuis gebracht.
Zoals wellicht bekend, in het kindertehuis was het in die periode, tijdens en net na de tijd van Ceacescu, slechts overleven voor de kinderen en gold de wet van de sterkste.
Toen Adina 18 werd, kwam ook zij op straat terecht, geen plaats om naar toe te gaan, haar gezin was uit elkaar, broers en zussen her en der verspreid die elk hun eigen weg gingen in de armoede waar zij in terecht gekomen waren. Meerdere van haar broers en zussen hebben op straat geleefd en niemand kon haar tot steun zijn.

Adina verteld niet veel over haar leven in het kindertehuis, maar wel over haar straatleven en met haar toestemming mogen wij het volgende schrijven:

Voor haar was het verschrikkelijk om plotseling op straat te staan en niet te weten waar ze naar toe kon gaan. Ineens was er niets meer waar zij zich aan vast kon houden, helemaal alleen in een donkere en brute wereld. De nachten waren het ergst, waar kon ze slapen? Door te overleven is zij gaan stelen, ze had geen andere keus. Niemand die haar een baan aanbood. Overigens was het voor haar erg moeilijk om te werken gezien ze een lage opleiding heeft genoten. Plus nog het feit dat ze geen onderkomen had. Het straatleven is erg vermoeiend, je kunt nergens goed slapen en een douche nemen was helemaal uitgesloten. Zij werd betrapt op diefstal en vervolgens kreeg zij een gevangenisstraf van drie jaar. Wegens goed gedrag kon zij de gevangenis na anderhalf jaar verlaten, maar kwam weer op straat terecht. Wat nu?
Haar ervaring in de gevangenis was verschrikkelijk, en om daar in ieder geval niet meer terecht te komen besloot zij om zichzelf te gaan prostitueren. Door haar leven op straat werd zij zowiezo al vaak aangesproken door mannen en de weg naar dit ‘beroep’ was eenvoudig. Zij belandde echter van de regen in de drup, want ook het leven van een straatprostitue is werkelijk afschuwelijk.
Uiteindelijk leerde zij een man kennen, ook in een kindertehuis opgegroeid, ook hij leefde op straat. Samen met hem heeft zij een periode op straat geleefd, en dan hier en dan daar bij andere mensen in huis. Zij kregen een zoontje, Leonardo, en ook hij leefde met hen op straat, of waar zij dan ook naar toe gingen, Leonardo ging mee. Deze man heeft haar verlaten toen Leonardo nog klein was en nu is ze nog steeds alleen met haar zoontje.
Hij heeft ontzettend veel liefde nodig, die Adina, door haar eigen achtergrond niet altijd voldoende geven kan. Ook Adina heeft veel liefde nodig en heeft het steeds nodig bemoedigd te worden dat zij belangrijk is. Zij voelt zich ontzettend snel afgewezen en voor haar is het pijnlijk te bedenken dat een van haar zussen wel bij haar moeder is opgegroeid.
Zij houd veel van Leonardo en ondanks dat zij zelf op straat leefde en hem niet een goed nest kon bieden, besloot zij om Leonardo bij zich te houden, zodat hij niet in een kindertehuis hoefde op te groeien zoals zij zelf is opgegroeid. Het leven in het kindertehuis heeft diepe sporen in haar achtergelaten.

Leonardo zit op de kleuterschool van Casa Lumina en hier heeft hij al veel goede dingen geleerd, en begint zich aan te passen aan de andere kinderen.

Adina woont met Leonardo bij anderen in en dit vind zij niet fijn. Haar enige echte eigen plekje is een bed en zelfs dit bed is niet haar eigendom. Zij heeft momenteel echter geen enkele andere keus. Zij heeft geen enkele vorm van inkomen en zelfs de kinderbijslag voor Leonardo krijgt ze niet. Deze staat op naam van zijn vader en hij geeft het helaas niet af aan Adina. Zo nu en dan krijgt ze wel eens iets van die of gene, maar voor Adina en Leonardo is het helaas nog steeds overleven…

Omdat Adina lange tijd op straat heeft geleefd, werd ze ook vaak ziek. Medicijnen kon ze niet kopen.
Sinda enkele maanden had ze ernstige klachten van pijn in haar hoofd. Ongeveer een week of drie konden wij haar financieel helpen om naar de arts te gaan voor controle. Na diverse medische controles te hebben gehad, kregen we vandaag het resultaat: Adina heeft verwaarloosde Sinusitus (bijholteontsteking) en vanwege het stadium waarin dit is gevorderd kan het niet meer met medicijnen worden verholpen. De arts dringt er op aan dat zij zo snel mogelijk geopereerd wordt, omdat het de gevaarlijke kant op gaat. Hij noemde zelfs, dat als ze zich niet gauw laat opereren dat ze er aan kan sterven. De operatie kost 500 euro, dit bedrag is inmiddels voor onze stichting overgemaakt. Wilt u ons helpen deze mensen te kunnen blijven helpen. Voor meer informatie http://www.hulp-oosteuropa.nl/