Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

zaterdag 30 januari 2010

Ontrouw in huwelijken, echtbreuk dus, verscheurt kinderharten

















Op je oude dag en nog gelukkig!

We zien dat het kwaad in alle mensen aanwezig is. In rijk en arm, in jong en oud, in blank en bruin en alle kleuren. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Als wij het maar zouden willen erkennen. En God de gelegenheid zouden geven ons te verlossen. Onze houding zal er een van schuldbesef moeten zijn. Maar meestal doen wij wat wij willen en denken dat goed is en vooral dat wat in ons eigen voordeel is.

Wat te denken van de vele geheimen die tussen mannen en vrouwen bestaan, die soms zelfs voor Gods aangezicht elkaar trouw beloofden, maar toch 'vreemd' zijn gegaan?
En wat te denken van ouders die uit elkaar gaan vanwege overspel van een , of van beide partijen? Wat te denken van die arme kinderhartjes die uit elkaar worden gescheurd? Die liggen te huilen in hun bedje? Want Pappa en Mamma gaan uit elkaar. Hun innerlijk wordt letterlijk aan flarden gescheurd.

ADVIES AAN OUDERS DIE OP HET PUNT STAAN UIT ELKAAR TE GAAN: STA GOD TOE UW HARTEN ZACHT TE MAKEN OPDAT DIE KAPOTTE KINDERHARTJES WEER HEEL WORDEN.
Is het zo moeilijk, man of vrouw, vader of moeder, om jezelf te verloochenen en het echt goed te maken? Is het zo moeilijk om te bedenken dat door jullie vroegere liefde voor elkaar dat kind kwam? Is het zo moeilijk om te denken aan de tijd dat je elkaar van harte lief had? De Bijbel zegt, in het bijzonder over scheiding ten gevolge van overspel het volgende:

Spreuken 5
18 Uw bron zij gezegend,
verheug u over de vrouw van uw jeugd:
19 een liefelijke hinde, een bekoorlijke ree;
laat haar boezem u te allen tijde vreugdedronken maken,
wees steeds verrukt over haar liefkozingen.
20 Waarom zoudt gij dan, mijn zoon, afdwalen naar een vreemde,
de boezem van een onbekende omarmen?
21 Want voor de ogen des HEREN liggen ieders wegen open,
Hij weegt al zijn gangen.
22 Zijn ongerechtigheden vangen de goddeloze,
in de strikken zijner zonde raakt hij vast.
23 Hij sterft, omdat tucht hem ontbreekt,
door zijn grote dwaasheid verdwaalt hij.


WIJ, MIJN VROUW EN IK, ZIJN TACHTIGERS; WE ZEGGEN ELKE DAG NOG DAT WE VAN ELKAAR HOUDEN. OMDAT BIJ GOD ALLES MOGELIJK IS
Schrijver heeft zelf, door vooral vers achttien in praktijk te brengen een enorme ervaring.
Hij heeft de leeftijd van de sterken reeds bereikt. Maar als ik mijn vrouw voor mij stel en haar gedenkt toen zij jong was, zoals vers achttien zegt, komt diezelfde liefde en tederheid 'van toen' in mijn hart en kan ik haar aan mijn hart drukken alsof ik jong ben. Ik hou nog net zoveel van haar als in die tijd.

GOD IS DE LEVENDE GOD EN VERHOORT NOG STEEDS GEBEDEN DIE NAAR ZIJN WIL ZIJN.
Wij hebben ook, mijn vrouw en ik, toen we nog betrekkelijk jong waren, gebeden dat God ons het vermogen zou geven elkaar lief te blijven hebben, ook als bij het ouder worden seksualiteit geen rol meer zou spelen, dus zolang we het leven zouden hebben. Dat heeft God gedaan. Hem zij de dank gebracht. Wij houden nog steeds veel van elkaar.

HOOGMOED OF OOTMOED, EEN ZAAK VAN DOOD OF LEVEN.
Mocht u soms tot de lezers behoren die zeggen: "Ik geloof niet in God'" dan kan bovenstaand getuigenis misschien een reden zijn om wel te geloven.
Ik zou nog veel sterkere getuigenissen kunnen opsommen, die het bestaan van God bewijzen maar als u God vijandig gezind bent zal dat niet baten. Als u zo iemand bent zult u nog niet geloven al zou u zien dat een dode opgewekt wordt.

Dat heeft Jezus van u gezegd.
Maar voor u die ootmoedig genoeg bent kan dit getuigenis ten goede zijn.


Wilt u eens met dit ouder echtpaar van gedachten wisselen, dat kan, klik hier

zaterdag 23 januari 2010

"De aardbeving van Haïti (2010)"
















De aardbeving in Haïti heeft enorm veel slachtoffers geëist. In ongeveer 30 seconden tijd wordt het armste eiland van midden Amerika tot een ongelooflijke puinhoop, met ontstellend veel leed. Men was zich net aan het voorbereiden voor de jaarlijkse festiviteiten rond de carnaval, maar dat gaat nu niet meer door.

Bij zo’n ramp als in Haïti vraag ik me wel eens af, zou er een reden zijn waarom deze mensen dit moeten meemaken en bijvoorbeeld wij in Nederland niet. Ik moest even denken aan Jezus woorden in Lukas 13, toen sommige mensen bij Jezus kwamen met het bericht wat de Galliërs overkomen was. Deze mensen meenden dat het een Gods oordeel was, wat alleen voor de Galliërs was en dus niet voor hen. Maar Jezus geeft een heel andere uitleg.

Lukas 13:1-5 “En er waren te terzelfder tijd enigen tegenwoordig, die Hem boodschapten van de Galliërs, welker bloed Pilatus met hun offeranden gemengd had. En Jezus antwoordde, en zei tot hen: Meent gij, dat deze Galliërs zondaars zijn geweest boven al de Galliërs, omdat zij zulks geleden hebben? Ik zeg u: Neen zij; maar indien gij u niet bekeert, zo zult gij allen desgelijks vergaan. Of die achttien, op welke de toren in Siloam viel, en doodde ze; meent gij, dat deze schuldenaars zijn geweest, boven alle mensen, die in Jeruzalem wonen? Ik zeg u: Neen zij; maar indien gij u niet bekeert, zo zult gij allen insgelijks vergaan.

Met een variant op dit verhaal in zouden we nu kunnen zeggen. 'Menen jullie, dat deze mensen in Haïti groter zondaars of schuldiger waren dan alle Nederlanders, omdat zij dit lot hebben ondergaan? Neen, zeg Ik jullie, maar als jullie je niet bekeren, zullen jullie allen evenzo omkomen.
Lees ook in Openbaring 16:19 “…en er geschiedde een grote aardbeving, hoedanig niet is geschied van dat de mensen op de aarde geweest zijn, namelijk een zodanige aardbeving en zo groot.”

Deze profetie vertelt ons over de zwaarste aardbeving ooit en wel over de hele wereld. Daaraan voorafgaand worden er plagen beschreven in het boek Openbaring, die de mensen waarschuwen zodat ze kans hebben om als nog gered te worden. God zal in ieder geval alles doen om de wereld te redden en de mens de kans te geven zich te bekeren. In Openbaring 14 is zelfs sprake van engelen die God zal zenden om de wereld te waarschuwen.

Maar dan lezen we de tragiek – vier keer genoemd in Openbaring, 'en zij bekeerden zich niet'. De eerlijkheid gebiedt dan, dat je moet vaststellen dat Gods genade en geduld ongelofelijk groot zijn! Daar kun je niet omheen. Voorafgaand aan die laatste grote aardbeving wordt de mensheid ernstig gewaarschuwd door andere rampen om zo alsnog te kunnen ontsnappen aan de uiteindelijke ondergang. De enige verklaring voor de reeks rampen in voorspeld in het boek Openbaring, is dat Gods liefde en Zijn hand is uitgestrekt naar een mensheid in nood. Vroeg of laat komt echter het moment, zoals een ander woord uit Openbaring zegt: 'Geen uitstel meer' (Openb.10:7).

Aardbevingen doen ook iets positiefs
Het klinkt ongelooflijk, maar toch lees ik het zo in de Bijbel. Hier volgen enkele voorbeelden: In Handelingen 4 wordt na een aardbeving Gods Naam groot gemaakt. Boeien van gevangen raken los en reken maar, dat dit niet alleen letterlijke boeien waren: in Hand 16 bekeert zich een gevangenisdirecteur met zijn gezin tot God en komt zo uit de boeien van de zonde. Soortgelijke gebeurtenissen blijken in Haïti plaats te vinden. Ook in Openbaring 11 wordt er na een aardbeving God eer gegeven.
Geloof mij God is ook aan het werk in Haïti. God doet daar veel meer dan wij denken: Zo lezen we niet alleen van de reddingsteams in Haïti die mensen onder het puin mogen bevrijden en van de vele vrijwilligers die daarbij helpen, maar ook van samenkomsten die gehouden worden in de openlucht, er wordt gezongen, gebeden en gepredikt tussen de huizen die in puin liggen en God werkt door Zijn levend Woord en raakt mensen aan!

De Koning komt
In de Hebreeën brief staat: 'Nog eenmaal zal Ik niet alleen de aarde , maar ook de hemel doen beven'. (Hebr.12:26,27) Iemand zei: Elke aardbeving is als het ware een bazuinstoot aan de mensheid met de boodschap 'De Messias komt er aan'. Datzelfde gaf de Heer reeds aan in zijn rede over de eindtijd waarin hij rampen opsomt die voorafgaan aan Zijn komst. Hij zegt in Lukas 21: 'En er zullen grote aardbevingen wezen in verscheidene plaatsen, …' Let op, Lucas spreekt over grote of zware aardbevingen op verscheidene plaatsen. De Bijbel schakeert aardbevingen onder de categorie van de weeën die voorafgaan aan de wederkomst van de Heer. 'Doch dat alles is het begin der weeën.'(Mat. 24:8) Het zijn de weeën die voorafgaan gaan aan de komst van Jezus. In feite hoor je in al de beroerten die het mensdom treffen de voetstappen van de komende Koning!

Bent u al klaar om Hem die staat te komen, te ontmoeten? Dat moment is dichterbij dan menigeen denkt.

zaterdag 9 januari 2010

Wat zegt de Bijbel: als twee ongelovigen getrouwd zijn en één van beide partners komt tot geloof















De ongelovige partner (1)

Een relatie met een ongelovige is meestal een weg met veel problemen. Christenen met een ongelovige partner hebben soms een moeilijke weg te gaan, variërend van onbegrip tot verhitte discussies met groeiende onderlinge verdeeldheid over allerlei zaken die de relatie of het gezin betreffen. Ik heb het nu duidelijk over twee ongelovige partners die samen huwen en waarvan één in het huwelijk tot het geloof in de Heer Jezus Christus komt.

Het valt als echtpaar dan niet altijd mee om het in dit soort zaken eens te worden. Is zo’n relatie kansloos? Kun je nog een goed huwelijk hebben als je over de meest wezenlijke zaken steeds verder uit elkaar lijkt te groeien? Dat is moeilijk te zeggen. Het kan heel verhelderend zijn om je eens in de positie van je partner proberen te verplaatsen. Voorheen dachten jullie over zoveel zaken hetzelfde, over ethische vragen, over opvoeding, over tijds- en geldbesteding, over politiek en ga zo maar door. Niet dat jullie het altijd over alles eens waren, maar uiteindelijk konden jullie je behoorlijk goed vinden in beider standpunten.
Maar nu ben jij veranderd. In de ogen van je partner misschien wel ‘plotseling’. Je bent een nieuwe levensstijl begonnen en je denken over zoveel zaken is veranderd. Je gaat liever niet meer op zondagochtend met je partner baantjes trekken in het zwembad, want je wilt nu naar de kerk. Je wilt graag de maaltijden beginnen met gebed, maar je partner vindt dat echt flauwekul, zeker om dat ook nog jullie kinderen aan te leren.
Je partner is dus niet veranderd, maar wordt geconfronteerd met een maatje die steeds meer ‘afwijkend’ gedrag vertoond. Het is begrijpelijk dat dit niet altijd even plezierig is en tot veel onzekerheid kan leiden aan de kant van je partner. Het is goed om dit terdege te beseffen en daar ook rekening mee te houden. Zo mogelijk, geef je partner ook aan dat je begrijpt dat al deze veranderingen verwarrend kunnen zijn.

Wat zegt de Bijbel hierover?
Moet je dan maar uit elkaar, gezien alle bovenstaande problemen en moeiten? Paulus zegt daarover het één en ander in zijn eerste brief aan de gemeente te Korinthe. Korinthe was een heidense stad waarin het vast regelmatig voorkwam dat binnen een huwelijk één van de partners tot geloof kwam en de ander niet.

In 1 Korinthiërs 7 vers 10 tot 16 zegt Paulus:
"Doch hun, die getrouwd zijn, beveel ik niet, maar de Here, dat een vrouw haar man niet mag verlaten (is dit toch gebeurd, dan moet zij ongehuwd blijven of zich met haar man verzoenen) en een man moet zijn vrouw niet verstoten. Maar tot de overigen zeg ik, niet de Here: heeft een broeder een ongelovige vrouw, die erin bewilligt met hem samen te wonen, dan moet hij haar niet verstoten. En een vrouw moet, als zij een ongelovige man heeft, en deze erin bewilligt met haar samen te wonen, die man niet verstoten. Want de ongelovige man is geheiligd in zijn vrouw en de ongelovige vrouw is geheiligd in de broeder. Anders zouden immers uw kinderen onrein zijn, doch nu zijn zij heilig. Maar indien de ongelovige haar verlaat, laat hij haar verlaten. De broeder of zuster is in dit geval niet gebonden; tot vrede heeft God u geroepen.Want hoe kunt gij weten, vrouw, dat gij uw man zult redden? Of hoe kunt gij weten, man, dat gij uw vrouw zult redden?"

De Bijbel zegt dus dat als twee ongelovigen getrouwd zijn en één van beide partners komt tot geloof, dat dat geen reden is om uit elkaar te gaan, tenzij de ongelovige op een scheiding aanstuurt.
De reden daarvan wordt ook gegeven: De ongelovige partner is geheiligd in de gelovige partner. Betekent dat dat de ongelovige partner automatisch ook bij God hoort? Nee, dat niet. Wel is het zo dat de ongelovige partner het voorrecht heeft om God van dichtbij aan het werk te zien, nl. in het leven van de gelovige partner.
Dat is een hele bemoediging voor jou, te weten dat God graag wil dat je partner ook voor Hem kiest. Tegelijkertijd betekent dit voor jou als gelovige een hoge roeping.

Winnen door gedrag
In de brief van de apostel Petrus worden vrouwen opgeroepen hun mannen die niets van Gods boodschap willen weten, te winnen door hun gedrag, zelfs zonder iets te hoeven zeggen (1 Petrus 3 vers 1). Geen woorden maar daden dus! Dit geldt natuurlijk ook voor mannen die samenleven met een ongelovige vrouw. De bekering van je partner is allereest een zaak tussen je partner en God. Maar God wil jou ook daarbij inschakelen.

Heel praktisch betekent dat dat het voeren van (ellenlange) discussie meestal tot (meer) verwijdering leiden. Laat verschillen van inzicht niet steeds tot onenigheid uitgroeien. Benadruk niet steeds de verschillen, maar zoek naar wat jullie samenbindt en beandruk dat!
Respecteer de mening van je partner, kijk daar niet op neer, dat zal alleen maar tot weerstand ten opzichte van het geloof leiden. Heb lief. Laat in je gedrag zien wat het betekent om een persoonlijke relatie met God te hebben.

Meer weten,
klik hier.