Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

zaterdag 12 april 2008

Vergeven.

De wereld wordt harder, de mensen worden harder! Men houdt vaak geen rekening meer met elkaar en leeft liever voor zichzelf. Dat is echter nooit en te nimmer de wil van de Here God geweest. Hij verlangt dat ieder van ons de hoeder van zijn broeder is. We dienen acht te geven op elkaar en het leven voor elkaar leuk te maken. Het is nimmer de wil van de Here geweest dat wij langs elkaar heen zouden leven of elkaar het leven moeilijk zouden maken. Integendeel!

Sommigen doen heel moeilijk in de omgang met anderen. De voornaamste oorzaak daarvan is dat hen bewust of onbewust veel pijn is aangedaan, en ze deze pijn blijven koesteren, totdat zij ontaardt in bitterheid. En bitterheid is niet een van de aangenaamste levensgezellen. Bitterheid maakt hard. Zij frustreert ons, maakt ons ziek en blokkeert onze toekomst, en het einde daarvan is ellende en eenzaamheid. Daarom moeten we ervoor waken dat het niet zover komt en op tijd daar tegenin gaan, want wie met bitterheid leeft, verziekt het niet alleen voor anderen, maar meer nog voor zichzelf. Die zal al gauw al zijn vrienden kwijtraken. En wat nog veel erger is: zijn gebeden zullen de hemel niet bereiken. De Here zegt: "Wanneer gij staat te bidden, vergeeft wat gij tegen iemand mocht hebben..." (Marcus 11:25)

Bitterheid doodt de geest en zet de deur open voor demonen om hun verwoestende werk te doen. Het is daarom nu de tijd om te rade te gaan bij het Woord van God. Daarin zien we dat de Here Jezus niets van doen wil hebben met bitterheid. Zelf onderging Hij de diepste vernederingen, zonder bitterheid toe te laten in Zijn hart. Hij pleitte zelfs bij de Vader voor Zijn folteraars, omdat Hij Zich ervan bewust was dat de mensen niet wisten wat ze deden. Zijn remedie tegen bitterheid was vergeving schenken vanuit een liefdevol hart.

Het vergeven van anderen moet voor ieder kind van God een levensstijl zijn. We moeten vliegensvlug zijn in het vergeven, waardoor de duivel geen voet in ons leven krijgt. Wie niet vergevensgezind is, is haatdragend, en die zal van God geen vergeving ontvangen. "Want indien gij de mensen hun overtredingen vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u vergeven; maar indien gij de mensen niet vergeeft, zal ook uw Vader uw overtredingen niet vergeven". (MattheĆ¼s 6:14,15) Wie niet vergeven wil, is een verliezer, omdat onze eigen ongerechtigheden nog altijd veel en veel groter zijn dan het kwaad dat een ander ons kan aandoen. Door te vergeven, gaan de hemeldeuren voor ons open en ontvangen ook wij vergeving van de Vader.

Wie vergeven kan, is verstandig. Die wordt er zelf beter van. Die schept ruimte in zijn ziel voor liefde, aanvaarding en rust. Die mens hoeft niet steeds bezig te zijn met het verleden. Die kan met een gerust hart investeren in de toekomst. Kinderen Gods moeten vergeven. Ze hebben geen andere keus, want als ze dat niet doen, zullen ze hun hemelse rechten verspelen en overgeleverd worden aan de folteraars. Mensen die niet willen vergeven, lijden daar ontzettend onder, want bitterheid vreet aan de ziel. Ze slijten hun leven met een diep ingeworteld wantrouwen jegens anderen en er komt geen vrede en rust in hun leven. Velen missen daardoor talrijke zegeningen. Wie niet vergeeft, zal veel verliezen; wie wel vergeeft, heeft niets te verliezen. Er zal integendeel sprake zijn van grote winst. Bovendien is hij die vergeeft in goed gezelschap. Denk maar aan de Here Jezus zelf, verder aan Jozef - de zoon van Jacob, de apostel Paulus, de evangelist Stefanus en vele anderen.

In een gemeente van mensen die graag vergeven, zal de broederliefde gaan groeien en bloeien. Zo'n gemeente zal klaar zijn als de Here Jezus komt om Zijn Bruid op te halen. Daarom, vergeef, vergeef, vergeef!