Woord van hoop voor elke dag.

Mijn foto
Mijn verlangen is om mensen te vertellen van de liefde van Jezus Christus en Zijn geweldige kracht. Als u in nood bent of op zoek naar rust in uw leven, mail mij gerust, u krijgt altijd antwoord.

zaterdag 23 januari 2010

"De aardbeving van Haïti (2010)"
















De aardbeving in Haïti heeft enorm veel slachtoffers geëist. In ongeveer 30 seconden tijd wordt het armste eiland van midden Amerika tot een ongelooflijke puinhoop, met ontstellend veel leed. Men was zich net aan het voorbereiden voor de jaarlijkse festiviteiten rond de carnaval, maar dat gaat nu niet meer door.

Bij zo’n ramp als in Haïti vraag ik me wel eens af, zou er een reden zijn waarom deze mensen dit moeten meemaken en bijvoorbeeld wij in Nederland niet. Ik moest even denken aan Jezus woorden in Lukas 13, toen sommige mensen bij Jezus kwamen met het bericht wat de Galliërs overkomen was. Deze mensen meenden dat het een Gods oordeel was, wat alleen voor de Galliërs was en dus niet voor hen. Maar Jezus geeft een heel andere uitleg.

Lukas 13:1-5 “En er waren te terzelfder tijd enigen tegenwoordig, die Hem boodschapten van de Galliërs, welker bloed Pilatus met hun offeranden gemengd had. En Jezus antwoordde, en zei tot hen: Meent gij, dat deze Galliërs zondaars zijn geweest boven al de Galliërs, omdat zij zulks geleden hebben? Ik zeg u: Neen zij; maar indien gij u niet bekeert, zo zult gij allen desgelijks vergaan. Of die achttien, op welke de toren in Siloam viel, en doodde ze; meent gij, dat deze schuldenaars zijn geweest, boven alle mensen, die in Jeruzalem wonen? Ik zeg u: Neen zij; maar indien gij u niet bekeert, zo zult gij allen insgelijks vergaan.

Met een variant op dit verhaal in zouden we nu kunnen zeggen. 'Menen jullie, dat deze mensen in Haïti groter zondaars of schuldiger waren dan alle Nederlanders, omdat zij dit lot hebben ondergaan? Neen, zeg Ik jullie, maar als jullie je niet bekeren, zullen jullie allen evenzo omkomen.
Lees ook in Openbaring 16:19 “…en er geschiedde een grote aardbeving, hoedanig niet is geschied van dat de mensen op de aarde geweest zijn, namelijk een zodanige aardbeving en zo groot.”

Deze profetie vertelt ons over de zwaarste aardbeving ooit en wel over de hele wereld. Daaraan voorafgaand worden er plagen beschreven in het boek Openbaring, die de mensen waarschuwen zodat ze kans hebben om als nog gered te worden. God zal in ieder geval alles doen om de wereld te redden en de mens de kans te geven zich te bekeren. In Openbaring 14 is zelfs sprake van engelen die God zal zenden om de wereld te waarschuwen.

Maar dan lezen we de tragiek – vier keer genoemd in Openbaring, 'en zij bekeerden zich niet'. De eerlijkheid gebiedt dan, dat je moet vaststellen dat Gods genade en geduld ongelofelijk groot zijn! Daar kun je niet omheen. Voorafgaand aan die laatste grote aardbeving wordt de mensheid ernstig gewaarschuwd door andere rampen om zo alsnog te kunnen ontsnappen aan de uiteindelijke ondergang. De enige verklaring voor de reeks rampen in voorspeld in het boek Openbaring, is dat Gods liefde en Zijn hand is uitgestrekt naar een mensheid in nood. Vroeg of laat komt echter het moment, zoals een ander woord uit Openbaring zegt: 'Geen uitstel meer' (Openb.10:7).

Aardbevingen doen ook iets positiefs
Het klinkt ongelooflijk, maar toch lees ik het zo in de Bijbel. Hier volgen enkele voorbeelden: In Handelingen 4 wordt na een aardbeving Gods Naam groot gemaakt. Boeien van gevangen raken los en reken maar, dat dit niet alleen letterlijke boeien waren: in Hand 16 bekeert zich een gevangenisdirecteur met zijn gezin tot God en komt zo uit de boeien van de zonde. Soortgelijke gebeurtenissen blijken in Haïti plaats te vinden. Ook in Openbaring 11 wordt er na een aardbeving God eer gegeven.
Geloof mij God is ook aan het werk in Haïti. God doet daar veel meer dan wij denken: Zo lezen we niet alleen van de reddingsteams in Haïti die mensen onder het puin mogen bevrijden en van de vele vrijwilligers die daarbij helpen, maar ook van samenkomsten die gehouden worden in de openlucht, er wordt gezongen, gebeden en gepredikt tussen de huizen die in puin liggen en God werkt door Zijn levend Woord en raakt mensen aan!

De Koning komt
In de Hebreeën brief staat: 'Nog eenmaal zal Ik niet alleen de aarde , maar ook de hemel doen beven'. (Hebr.12:26,27) Iemand zei: Elke aardbeving is als het ware een bazuinstoot aan de mensheid met de boodschap 'De Messias komt er aan'. Datzelfde gaf de Heer reeds aan in zijn rede over de eindtijd waarin hij rampen opsomt die voorafgaan aan Zijn komst. Hij zegt in Lukas 21: 'En er zullen grote aardbevingen wezen in verscheidene plaatsen, …' Let op, Lucas spreekt over grote of zware aardbevingen op verscheidene plaatsen. De Bijbel schakeert aardbevingen onder de categorie van de weeën die voorafgaan aan de wederkomst van de Heer. 'Doch dat alles is het begin der weeën.'(Mat. 24:8) Het zijn de weeën die voorafgaan gaan aan de komst van Jezus. In feite hoor je in al de beroerten die het mensdom treffen de voetstappen van de komende Koning!

Bent u al klaar om Hem die staat te komen, te ontmoeten? Dat moment is dichterbij dan menigeen denkt.